Världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad
Den gemensamma passionen för vin sammanförde hotellfamiljen Söder med vinfamiljen Ruhne och lade grunden för hotellet.
"Jag har länge haft en dröm om att kunna skapa en naturlig samlingsplats för landets vinälskare. Jag har själv ett passionerat vinintresse men har saknat en plats där kunskap, hantverk och passion samlas under ett och samma tak."
- Ejnar Söder, en av hotellets grundare.
För oss handlade det mer om passionen för att skapa något unikt, annorlunda. i projektet jobbade vi med erfarna partner som Veidekke och Arcona som entreprenad och Archus Arosia som arkitekt.
Med sina 184 rum, egen vintillverkning, vinbar, delibutik, restaurang och Sveriges största vinotek med smakprover från vinvärldens alla hörn lockar hotellet besökare från hela Sverige.
Även designen på hotellet inspireras av vintillverkningen. Vid incheckning är det första du som gäst får se, vinet som lagras på ekfat bakom en glasvägg i receptionen. Exteriörens industriprägel kontrasteras av ett inre som genomsyras av influenser från Toscanas lantliga charm och det urbana Brooklyn.
Egen vintillverkning med hjärtat i Toscana
Vinproduktionen överses av familjen Ruhne från vingården Terreno i Toscana som även är delägare i hotellet. För att kvalitetssäkra processen har The Winery Hotel anlitat en av Italiens främsta oenologer som rådgivare, Luca Rettondini.
Den egna vinproduktionen uppgår i cirka 10 000 flaskor om året.