Populära sökningar

Nordens största arena byter namn till Strawberry Arena

Idag, den 12 juli, träder namnrättighetsavtalet i kraft mellan Strawberry och Stockholm Live avseende nationalarenan i Solna och arenan byter namn till Strawberry Arena. Som delägare i arenan ser vi mycket fram emot samarbetet med Strawberry, som är en stark och lokalt engagerad partner.

Arenan var startskottet för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en viktig katalysator för områdets starka attraktionskraft. Undersökningar visar att läget och sammanhanget i närområdet har blivit allt viktigare när företag väljer var de ska etablera kontoret.'

Strawberry Arena är hemmaarena för såväl det svenska herrlandslaget i fotboll som herrlaget i AIK Fotboll. Bara under de senaste två åren har arenan varit värd för världsartister som Taylor Swift, Beyoncé, Lady Gaga och The Rolling Stones och de kommande veckorna kliver Bruce Springsteen And The E Street Band, Pink och Morgan Wallen upp på scen. Därutöver är Strawberry Arena en destination för evenemang så som Techarenan, eCarExpo och Sweden International Horse Show.

Arenastaden inkluderar fram till idag drygt 30 000 arbetsplatser och cirka 5 000 boende och vi är bara halvvägs igenom stadsutvecklingen för området. Tunnelbanans gröna linje från Odenplan till Arenastaden har trafikstart 2028.

Strawberry byter även namn på hotellet som ligger i direkt anslutning till arenan, från Quality Hotel Friends till Quality Hotel Strawberry Arena.

Fakta:
Fabege äger arenan tillsammans med Svenska fotbollförbundet via Arenabolaget i Solna AB. Stockholm Live är arenaoperatör.

För ytterligare frågor vänligen kontakta:
Louise Isgren, Marknadschef Fabege AB, tel +46 73 027 98 26, louise.isgren@fabege.se
Fredrik Cornell, VD Arenabolaget i Solna AB, tel +46 70 335 74 29, fredrik.cornell@swedenarena.se

Arenastaden

"En storslagen plats med rum för det personliga"

I Arenastaden hittar du Strawberry Arena, Westfield Mall of Scandinavia, företag som SEB, Telia Company, Vattenfall, ICA och det urbant pulserande stadslivet. Faktum är att varje år besöker över 14 miljoner människor stadsdelen.

Läs mer om Arenastaden
Senast uppdaterad: 12 juli 2024

Läs även

Fabege erbjuder kontorslokaler på bästa läge i Arenastaden efter omförhandling med Telia

Omförhandlingen med Telia innebär en minskning av förhyrd kontorsyta till knappt 25 000 kvm och att byggnaden öppnas upp...
Läs mer

Fabege välkomnar S:ta Birgitta Folkhögskola och Caritas till Älvsjö

I januari 2025 flyttar S:ta Birgitta Folkhögskola och hjälp- och biståndsorganisationen Caritas till fastigheten Kabelve...
Läs mer