Populära sökningar

Pressinbjudan: Invigning av Kvarter 1 i Haga Norra

Tisdagen den 26 november klockan 17:00 inviger Fabege tillsammans med Solna stad det senaste kontorshuset, Kvarter 1, i Arenastadens stadskvarter Haga Norra. Vi välkomnar SATS, kontorshyresgästerna JM, Coor och Randstad samt restaurangen Bistro Mathilda och Café Vigor & Joy's, som alla valt att flytta hit.

Fabeges VD Stefan Dahlbo kommer tillsammans med Kommunstyrelsens ordförande Sara Kukka-Salam att inviga Kvarter 1 som rymmer kontorslokaler, restaurang, café, gym, reception, konferensanläggning och lounge. Huset har blivit ett föredöme inom hållbart byggande och uppmärksammats med flera utmärkelser för sin låga energianvändning och CO2-avtryck. Fasaden är vackert gestaltad med 5 500 kvm återbrukat tegel och är Sveriges största kontorsfastighet med återbrukat tegel.

"Haga Norra attraherar såväl företag som boende. Kvarter 1 har en unik gestaltning, ett brett serviceerbjudande och ett attraktivt läge med bland annat Solna Station, Westfield Mall of Scandinavia och Hagaparken runt hörnet. Vi ser nu fram emot att, tillsammans med våra hyresgäster, fylla fastigheten med liv", säger Stefan Dahlbo, VD på Fabege.

"Jag ser fram emot att inviga Kvarter 1 tillsammans med Fabege. Byggnaden är inte bara ett exempel på innovativ design, den visar också ett engagemang för en mer hållbar utveckling i Solna", säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

Hålltider invigningen för inbjudna och press
  • Kl 16:00 Pressvisning. Anmälan till pontus.nylander@fabege.se
  • Kl 17:00 Invigningen startar med mingel och dryck
  • Kl 17:20 Invigningstal
  • Kl 18:00 Mat serveras

Adress: Mathildatorget 9, Solna

Utmärkelser för Kvarter 1
  • Årets BREEAM Byggnad 2023 - ett pris som hyllar fastigheter som inspirerar och leder vägen inom hållbarhet.
  • Fastigheten har preliminärt certifierats med den högsta betygsnivån "Outstanding" enligt BREEAM-SE och är för närvarande en av tio nyproducerade byggnader i Sverige som har uppnått denna höga standard.
  • Kvalitetsutmärkelsen "PQi – Utmärkt Projektkvalitet," ett årligt pris inom bygg- och fastighetssektorn.
  • Nominerad till Årets Fasad 2024 (Vinnare utses 14 november 2024)
  • Nominerad till Årets Bygge 2025 (Vinnare utses 18 mars 2025)

Läs mer om Haga Norra och Kvarter 1: https://www.fabege.se/har-finns-vi/solna/haga-norra/

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Louise Isgren, Marknadschef, tel 073 027 98 26, louise.isgren@fabege.se

Senast uppdaterad: 21 oktober 2024

Läs även

Haga Norra

Välkommen till Haga Norra - vår nästa stora satsning i Arenastaden. Här möter du en noga utvald blandning av caféer, res...
Läs mer

Kvarter 1

Välkommen till Kvarter 1 - era kontor i Haga Norra, Arenastadens stadskvarter!
Läs mer